- - - (   BLOG DÜNYASI   ) - - -

ROBOsel  - Robotik Projeler

CAREsel   - Dikkat Çekici ve Bilgilendirici Konular

LIFEsel    - Yaşamdan Kesitler, Umuda Açılan Pencereler

MAPsel     - Yüksek Kaliteli Haritalar -   MAPist (İstanbul)

SOFTsel   - Selçuk Ertuğrul'un Program Günlüğü

DIGIsel    - Digital Hayattan Linkler

GALERİ    Kerio WinRoute Firewall    MÜTEF Blog   TECHsel   PHOTOsel   HARDsel 

Özel Arama

16 Ekim 2008 Perşembe

Windows Cloud (Windows 7 - Windows se7en)


Microsoft CEO’su Steve Ballmer, Windows 7’yi bekleyen bilişim dünyasını “Windows Cloud” sözcüğü ile alabora etti.

Uzun zamandan beri bir sonraki Windows sürümü olarak nitelendirilen “Windows 7” kod adlı işletim sistemi hakkında açıklama bekleyen bilişim dünyası, Steve Ballmer’ın Londra’da Microsoft sponsorluğunda düzenlenen BT Yöneticileri konferansında ağzından kaçırdığı “Windows Cloud” ile alabora oldu.


Geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olarak gösterilen, bir çok bilgisayarın güçlü bir ağ ile birbirlerine bağlanarak bir “işlem ve depolama bulutu” oluşturarak gelecekte fiziksel bir depolama birimi ya da güçlü bir işlem kapasitesine gerek olmadan kişisel bilgisayar işlemlerinin yapılmasını mümkün kılacak bir “Bilgisayar Bulutu” olarak nitelendirilen “Cloud Computing”, Steve Ballmer’ın yaptığı açıklamaya göre Microsoft’un da “yapılacaklar listesinde” bulunuyor.


Bill Gates’in Microsoft’taki aktif görevinden emekliye ayrıldığını açıklamasından sonra şirketin en yetkili ağızı haline gelen Steve Ballmer’ın Londra’da yaptığı “ufak” açıklama, Windows Vista ve kod adı “Windows 7” olan geleceğin Windows işletim sistemi ile tamamen farklı bir teknolojiyi duyurmanın eşiğinde olduğunu ortaya çıkardı. Ballmer’ın “Windows Cloud” olarak adlandırdığı teknoloji, önümüzdeki ay içerisinde tüm detaylarıyla duyurulacak.

“Windows Cloud” ismi ile ifade ettiği yeni teknolojinin Microsoft’un yazılımlarını tamamen internet ortamına aktarılması olarak algılanmaması gerektiğini belirten Ballmer, şirketin “Microsoft Office üretkenlik yazılımı ile oluşturulmuş belgelerin kamusal alanlarda bulunan kiosklar gibi ortamlarda düzenlenebilmesi” gibi yeteneklere sahip olacak bir altyapı üzerinde çalıştığını ifade etti.

“Size şimdilik sadece bu kadarını söyleyebilirim, bundan çok daha fazlasını yapacak bir teknoloji ancak, eğer şimdi açıklarsam bir ay içinde yapacağımız basın toplantısını boşuna düzenlemiş oluruz” diyen Ballmer, beklentilerinin ve sunacaklarının oldukça fazla olduğunu söylemekle yetindi.

Kaynak: bilimseverler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Ellerimizin Büyük Boşluğu

Bir çocuk oyuncağını alamamış, bir kız sevdiğini saramamış

Bir anne yıllardır kolları açık bekliyor oğlunu, bir adam paramparça bir çift göz için

Biri ekmek götürememiş evine, birisi aşk

Birimiz dünyayı kurtaracak, birimiz yarını

Birimizin aklı tutuşmuş yanıyor, birimiz bomboş kalbine bakıp birini anıyor

Birimiz ayrılığın ilk günü gibi her akşam kanıyor, birimiz kıyametin koptuğuna inanıyor

Birimiz çekip gitmiş yeryüzünden ellerini hala açık sanıyor...

Selçuk Ertuğrul'un Kişisel Bloğu 2006-2012