- - - (   BLOG DÜNYASI   ) - - -

ROBOsel  - Robotik Projeler

CAREsel   - Dikkat Çekici ve Bilgilendirici Konular

LIFEsel    - Yaşamdan Kesitler, Umuda Açılan Pencereler

MAPsel     - Yüksek Kaliteli Haritalar -   MAPist (İstanbul)

SOFTsel   - Selçuk Ertuğrul'un Program Günlüğü

DIGIsel    - Digital Hayattan Linkler

GALERİ    Kerio WinRoute Firewall    MÜTEF Blog   TECHsel   PHOTOsel   HARDsel 

Özel Arama

9 Ekim 2008 Perşembe

Bir Projem Var!

"Süper bir fikrim var, kendimi biraz toparlayayım yapacağım!" demeyin! Projenizin gerçekleşmesi için elinizden geleni hemen yapmaya başlayın!

Zaman Kaybetmeyin


Geliştiricilere önerimiz, aklınızın bir kenarında içinize oturmuş, "Süper fikir bu!" dediğiniz bir projeniz varsa, daha fazla zaman kaybetmeyin; Zira sizin düşündüğünüzü, bir başkasıda düşünebilir ve siz uygun koşulları beklerken, belki geleceğinizi değiştirecek fikirleriniz elinizden uçup gider.

Fikirlerinizi Küçümsemeyin

Kendinize, dünya çapındaki büyük firmaların kurucularının hayat hikayelerini rehber edinin. Amacınıza ulaşmak için, hiç bir zaman vazgeçmeyin! Her başardığınız şey, geçmişte kazandığınız deneyimler ve tercihlerinizin sonucudur. Bir yerden küçük bir fikirle yola çıkın, ileride fikrinizin genişlediğini göreceksiniz. Geliştirilmiş önemli teknolojilerin tümü küçük bir fikir ile meydana gelmiştir. Yeterince üzerinde zaman harcarsanız, sizin fikrinizde önemli yerlere gelebilir.

Fikirlerinizi Paylaşın

Bir projeyi tümü ile tek başınıza gerçekleştirmeniz, zaman ve mali durum açısından çok güçtür. Hatta neredeyse imkansızdır. Çünkü; günümüzde yeni teknolojiler çok hızlı ilerlemekte ve küçük projelerde dahi onlarca mühendis görev almakta, yabancı kuruluşlar bu tarz fikileri edinme ve gerçekleştirme yolunda büyük paralar harcamaktadırlar. Sizin projelerinizi, tek başınıza bitirmeye çalışmanız, benzer fikirlere sahip diğer kişilerin toplu çalışarak projenizi sizden önce yapmaları anlamına gelir. Fikirlerinizi, en az sizin öğretim düzeyinizde ve sizinle aynı yaşam tarzına sahip olmayan diğer geliştiriciler ile paylaşın; Projenizi, ne kadar farklı kişilikte ve yaşam tarzına sahip geliştirici ile tamamlarsanız, o kadar geniş bir kitleye hitap edersiniz.

Fikir Paylaştığınız Arkadaşlarınıza Pay Verin

Projenizin daha hızlı ve güvenle ilerlemesini istiyorsanız, birlikte çalışacağınız arkadaşlarınıza projeden küçükte olsa hisseler verin. Bu şekilde onların projeye ve size bağlılıkları artacak, ayrılmayı ya da projeyi tek başlarına yapmayı düşünmeyeceklerdir. Yinede temkinli olun, mutlaka kağıt üzerinde anlaşmalarınız ve karşılıklı yükümlülükleriniz olsun.

Proje Yarışmalarına Dikkat Edin!

Bir çok büyük kuruluş, irili ufaklı "Cin fikirleri" toplamak için sık sık proje yarışmaları düzenlerler. Her gördüğünüz yarışmaya, sizin için önemli olan fikirlerinizle katılmayın. Katılacağınız yarışmalarda, öncelikle Noter vb bir şekilde projenizi onaylatın, tescilletin. Benzer yarışmalara katılan proje sayısı yüzlercedir, ancak ödülü alan proje bir tane olur. Yüzde, belkide binde birlik bir ihtimal için kendinizi yıpratmayın. "Yarışmak için değil, başarmak için savaşın!"

Hemen Başlayın

Projenizi, aklınızın bir köşesinde değil, mutlaka daha güvenli ortamlarda yazılı olarak saklayın. Projenizi, kağıt üzerinde yol haritaları çıkartarak şekillendirin. Her aşamayı planlayın, projenizi çeşitli süreçlere bölün ve bu süreçleri zamanında tamamlayın. Projenin tümünü birden bitirmeye kalkmak yerine, bölüm bölüm çalışın. Böylece projenin çok hızlı ilerlediğini görecek ve daha da aşka geleceksiniz!

Halit YEŞİL
Globya I.T. CEO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Ellerimizin Büyük Boşluğu

Bir çocuk oyuncağını alamamış, bir kız sevdiğini saramamış

Bir anne yıllardır kolları açık bekliyor oğlunu, bir adam paramparça bir çift göz için

Biri ekmek götürememiş evine, birisi aşk

Birimiz dünyayı kurtaracak, birimiz yarını

Birimizin aklı tutuşmuş yanıyor, birimiz bomboş kalbine bakıp birini anıyor

Birimiz ayrılığın ilk günü gibi her akşam kanıyor, birimiz kıyametin koptuğuna inanıyor

Birimiz çekip gitmiş yeryüzünden ellerini hala açık sanıyor...

Selçuk Ertuğrul'un Kişisel Bloğu 2006-2012